SJK 2020 gaat NIET door helaas.

13 Jun 2020
Vanaf juni/juli is er sprake van versoepeling van de Coronamaatregelen De campings gaan weer open en er zouden bijeenkomsten tot 100 mensen mogelijk zijn. Wel moet de 1,5 meter afstand gehandhaafd worden. Voor ons als bestuur gaf dit hoop. Wel SJK, of mogelijk een SJK 'light'. Toch hadden we twijfels. We hebben daarom een poll gestart om eens wat meningen op te halen. En via Facebook hebben we wat Duitse vrienden om hun mening gevraagd. Daar kwam niet een eenduidig beeld uit. Sommige mensen staan te springen, anderen durven het niet aan en anderen twijfelen.

Op vrijdag 12 juni hebben we een digitaal bestuursoverleg gehad en de knoop doorgehakt. Er komt geen treffen in Sint Jansklooster. De overwegingen daarbij zijn

* We verwachten dat het moeilijk zal zijn om de 1,5 meter te handhaven. We hebben elkaar lang niet gezien. Je wilt handen schudden, knuffelen, proosten en bij elkaar zitten. Na een paar biertjes wordt dat steeds moeilijker. Dat is nu al de ervaring in de horeca.
* We zullen allerlei maatregelen moeten nemen: afstand houden bij de bar, minder mensen aan de tafels, geen muzikanten die tussen de tafels door lopen, geen mensen rondom de baan voor het kleppendekselracen.

Al met al zal het niet leuker en gezelliger worden. Bezoek zal op eigen risico zijn, maar we willen toch als bestuur niet de kans lopen dat iemand – of meerdere mensen – tijdens ons treffen besmet raken. Eindconclusie is dat we dit jaar overslaan. Daarmee zijn we tegelijkertijd solidair met de treffens die al eerder niet doorgingen.

Ik merkte na afloop van de vergadering dat het me toch wat deed. Na zoveel jaar geen Nederlands treffen. Het is wat het is.

Coen
Mede namens Chantal, Marcel, Rembrandt en Werner
Bestuur Honda CX club

Powered by CuteNews
Print deze pagina