Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /   
 

Wat anders : Rider 550

 
Schrijver Hansv

Forum Lid 
#1 | Geplaatst: 5 mei 2019 12:08 
Wie heeft een TomTom Rider 550?

Jaren geleden kreeg (!) ik een TomTom Rider2 , met headset en toestanden er bij. Het geheel heeft tot afgelopen jaar feilloos gewerkt. Motordock op de CX, aansluiten, klaar. Als ik de TT2 plaatse, ging het scherm aan, en de bediening was prima... Paste goed bij mij. De routeplanner was eventjes ingewikkeld, maar kreeg ik steeds beter onder controle. Tyre, en later MyRouteApp konden eenvoudig routes naar de TT2 sturen. Prima....
Maar de TT2 was "te oud" volgens TomTom. Nieuwe kaarten waren niet meer leverbaar vanaf eind vorig jaar, en in april bleek dat deze TT2 ook last had van de beruchte WNRO, het satelliet probleempje met de weeknummers.

Wat dan? Ik kreeg de kans om een andere TomTom te bestellen, en na heel veel wikken, wegen, en geld tellen toch maar gedaan, en meteen goed. De TomTom Rider 550 kwam eraan.

Nu bijna twee weken later ben ik nog steeds bezig om een en ander, op een voor mij normale manier, aan de gang te krijgen. De kaarten werken prima, de navigatie is goed, doch, er zijn wat probleempjes.

Zo moet je om verkeersinformatie te krijgen wel steeds je telefoon bij de hand hebben, en in mijn geval ook via HotSpot verbonden hebben met de TT550, niet via Bluetooth. Een zware aanslag op de accu van de telefoon. Dus ook een telefoon-lader op de motor aansluiten.....
De headset van mijn oude TT2 is een simpele 1 kanaals headset, waarmee ik aanwijzingen van de TT2 kan horen. Ook kan ik voia de TT2 zien welk nummer mij belt, en kan ik via de TT2 ook naar iemand bellen.
Bij deTT550 is dit ook zo, alleen moet ik dan een toch echt een twee kanaals headset hebben. Via de site van TomTom in het lijstje gezocht, en ja hoor, beschikbare headset voor een TomTom Rider , kies uit de onderstaande lijst, wat ik ook deed. Headset besteld.
TomTom heeft echter een tweede lijstje, wat onder een ander kopje te vinden is. Daar staan ook heel andere headsets genoemd. Die getest zijn voor de TT550 en de door mij aangeschafte headset is dus net van het verkeerde type.
Maar we worstelen verder, het geld is nog niet op...

Het ergste is , vind ik, het programma (oh, sorry, is een App tegenwoordig) MyDrive wat je eigenlijk ook al op je telefoon moet hebben, om met de TT550 te op stap te kunnen.
Tot op heden is het nog niet echt gelukt om dat soepeltjes aan de gang te krijgen. Routes in MyDrive gemaakt worden automatisch aan je TT550 toegevoegd, of je dat nu wil of niet... Ben af en toe heel druk met het wissen van routes, op PC en op TT550, gewoon, test dingen om uit te proberen.
En deze TT550 werkt het liefst met GPX, terwijl ik liefst met ITN werk.

Het verschil tussen beide? Ik lees het steeds maar over en over en nog eens, maar als ik een route uitzet wil ik per se langs dat of dat punt. Moet nog uitproberen of GPX dat ook altijd doet.....

Wie heeft tips, truuks, of gewoon goede oplossingen. En nee, het in de prullenbak gooien van deze TT550 is niet helemaal wat ik bedoel

Harmony,
Hans.
( die zijn hoofd moet aanpassen aan de TomTom.... )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver brinkcx

Forum Lid 
#2 | Geplaatst: 5 mei 2019 22:58 
Ik heb een 400 serie TT (voor motor en in de auto) en die gebruikt bluetooth tethering (dus geen WiFi hotspot). Werkt goed en telefoon accu blijft redelijk. Kan de 550 dat niet?

Moet wel soms telefoon herstarten ( paar weken interval) omdat bluetooth dan hangt. Daarna moet je ook BT tethering op de telefoon weer opnieuw aanzetten. Headset van Medion (15 Euro in de uitverkoop) werkt voor mij, en een goedkoop verre-oosten geval ook. Niet dat ik die headsets veel gebruik, maar dat ligt niet aan de TT. Bellen op de motor wil ik in geen geval.

Plezier, Frans
CX500 Z 1978, zo'n rooie, is nu van kuip voorzien
CX500 B 1981 rood en blauw
o ja, donateur ca.2006-2020(incl) 🤑 !

Schrijver MAST

Moderator 
#3 | Geplaatst: 6 mei 2019 10:12 
Hans, jammer dat het niet zo makkelijk gaat met je nieuwe tomtom. Heb je al gekeken bij de support site van Tomtom?
KLIK
Ik heb zelf een Garmin en gebruik een Cardo om het geluid van de navigatie in mijn helm te horen. Bellen op de motor heb ik nog niet gedaan, gebeld worden gaat prima.
En Mr GPS (moet je even op googelen) heeft vaak ook tips en trucs rond navigatie apparatuur.
Marcel.
Life is like riding a motorcycle. To keep your balance you must keep moving. (vrij bewerkt naar Albert Einstein)
Hondacx500.nl

Schrijver coenox

Voorzitter 
#4 | Geplaatst: 6 mei 2019 12:53 | Aangepast door: coenox 
Dag Hans,

Dag GPX verhaal is wel een dingetje. Het schijnt dat in het .gpx bestand zowel de route als de track zit. Die krijg je beide op je TomTom. De route kun je weggooien, de track gebruik je.

Omdat jij ook een account hebt bij MyRoute app kun je volgens mij het beste daar de route maken (op de pc, in de TomTom kaart) en van daaruit exporteren naar MYDrive. Hij verschijnt dat automatisch in je TomTom.

Volgens MrGPS is de track veel betrouwbaarder dan ITN en zou ik die echt gaan gebruiken. Je kunt aan zo'n track wel tussenpunten toevoegen. Dat hoeven er dan niet zoveel te zijn als in ITN: https://www.mrgps.nl/belangrijke-update-tomtom-rider-versie-17-3/ Wat ik zelf wel doe is het aantal routepunten van een track uitbreiden (in tools van MyRoute app). Het schijnt overigens wel te kunnen, een ITN rijden vanaf een moderne Rider. Verschil herken je door het pijltje voor de naam. Doorgetrokken pijltje is een route, een gestippelde pijl is een track.Ik vind het ook nog steeds wel verwarrend. Twijfel steeds tussen het gebruik van een ouderwetse TomTom (ITN) of de MyRoute navigatie app op mijn telefoon (tracks). Ik leer ook nog steeds bij.

Ik snap niet helemaal waarom TomTom het nodig heeft gevonden de MyDrive app verplicht te stellen voor het koppelen van je Rider aan je telefoon. Maar goed, ik snap wel meer niet.

Succes!

Coen
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work - Thomas Edison

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#5 | Geplaatst: 6 mei 2019 16:13 | Aangepast door: Hansv 
coenox:
Je kunt aan zo'n track wel tussenpunten toevoegen.

Net even geprobeerd, en inderdaad, dat werkt. Het worden dan POI's die ook meteen gesynchroniseerd worden met je TT550. Stel nou dat je vier of vijf routes op die manier van elk drie of vier extra punten voorziet, dan krijg je snel een flinke list met POI's waar je binnen de kortste keren geen overzicht meer bij hebt.
Ik vind MyRouteApp met ITN nog wel 'lekkerder' werken.
't zal wel een kwestie van wennen zijn.

Harmony,
Hans.
( moet aan veel wennen )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#6 | Geplaatst: 23 mei 2019 21:36 
Nou, we zijn een paar weken verder.

Al die tijd heb ik zitten zoeken en schrijven en mailen met iedereen en nog meer, in een verwoede poging om de Rider te snappen en te verbinden.
Vroeger, je weet wel, toen alles beter was, kon ik met headset, telefoon en Rider2 door een paar toetsen aan te raken telefoneren vanaf de motor.

Vandaag de dag....

Pas vandaag ben ik er achter gekomen dat ik schade toebreng aan onze maatschappij, en daarvoor gestraft wordt. Jawel!
Wij leven in een consumptie maatschappij en er wordt van ons verwacht dat we elke twee, of zeker elke vier jaar een nieuw mobieltje kopen. Dat heb ik niet gedaan met als voorspelbaar resultaat dat mijn telefoon, een iPhone 5s, hevig achter loopt met de eisen van vandaag , en de hedendaagse moderne techniek.

Voor een goede verbinding moet de headset van een twee-kanaals type zijn, De oude Scala Cardo FM was dat niet. Die moest dus vervangen worden door een twee kanaals. Dat werd, op diverse adviezen een Scala Freecom 1+. Hiermee moest ik, zo vertelde iedereen me, de verbinding kunnen opzetten die TT adviseerde.

Het lukte niet, tot mijn zeer grote frustratie. Waarom lukt iets niet wat volgens het boekje wel moet kunnen?

Het antwoord is natuurlijk, dat mijn telefoon al veel te oud was. Ik kreeg de iPhone half 2014 en het is nu 2019. Ook de TomTom Rider 2 is veel te oud. U ziet dat ik niet bijdraag aan een stabiele consumenten economie, hetgeen zeer ernstig is.....

Dus vandaag, na een flits van inzicht (puh) het maar eens geprobeerd met de telefoon van een zoon, die zijn nieuwere telefoon ter beschikking stelde. En het was geen eens een Apple....

Toen werkte het in 1 keer, precies volgens het boekje......

Gewoon te lang met ouwe zooi gewerkt.....

Harmony,
Hans.
( maar de CX doet het nog/weer na 40 jaar..... )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver coenox

Voorzitter 
#7 | Geplaatst: 24 mei 2019 10:38 
Dag Hans,

Weer beeldend geschreven en heel informatief. Maar ook verontrustend. In het beroemde boek 'Zen en de kunst van het motoronderhoud' wordt een verhandeling over kwaliteit gehouden. En die iPhone en Rider 2 voldoen daar echt aan. Maar kennelijk wordt je gedwongen tot consumentisme. Ik vraag me nu ernstig af: wanneer wordt ik obsoleet? Hoe lang ben ik nog te updaten? Ik zou het Lieke kunnen vragen, maar ik durf niet...

Ik ga tijdens de 500 Euro Challenge voor de McGyver oplossing. Ook al heeft Lieke een Rider 40 die ik zou kunnen gebruiken, ik vind dit uitdagender. Ik heb een 'oude' Nokia 6 liggen. Vorig jaar voor 90 euro gekocht om eens android uit te proberen. Die gaat op het stuur met daar op de TomTom Go app. In tegenstelling tot de iPhone versie kan die wel routes uit MyDrive aan. Mijn iPhone gaat in mijn binnenzak of tanktas. Als ik op de Nokia internet nodig heb, gaat ie op de hotspot van de iPhone. De Nokia is stevig, goed afleesbaar in de zon, maar niet waterdicht. Als deze opzet bevalt, overweeg ik een keer een waterdicht android toestel (CAT s60 of iets dergelijks) aan te schaffen voor dit doeleinde. Voordeel is dat ik verschillende software kan gebruiken: Sygic, TomTom, Google maps, MyRoute app. Ik heb een Scala Rider Q3, die is tweekanaals.

Coen
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work - Thomas Edison

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#8 | Geplaatst: 24 mei 2019 19:57 | Aangepast door: Hansv 
Ik ben op dit moment tot de conclusie gekomen dat ik ook een beetje moet McGyveren. Ook al is een en ander perfect (nou ja ) aan elkaar te knopen, er is op dit moment genoeg geld uitgegeven. Volgende maand zien we weer verder....

Het wordt iPhone 5s >> Freecom 1+ << TomTom Rider 550

Ik kan instructies voor de route horen
Ik kan, met hulp van Siri, bellen en andere gekke dingen op de telefoon doen

En dat is in feite is dat wat met de "oude" <ahum> set ook kon.
En als ik de iPhone als lokale HotSpot voor de TomTom gebruik dan worden ook verkeersmeldingen doorgegeven.

Wel moet ik, om 'voice-control'op de iPhone te hebben, deze aan een voeding leggen (ja, bij 5s wel) . En die zit al in de kuip ingebouwd. Voeding is ook nodig om het hogere energie verbruik bij WiFi Hotspot van de iPhone te neutraliseren.

Dus het moet min of meer kunnen.

Harmony,
Hans.
( die nog wel 'Siriaans' moet leren )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver coenox

Voorzitter 
#9 | Geplaatst: 25 mei 2019 18:01 
Klinkt goed. Je mag me nog een keer uitleggen hoe die voice controle met Siri en de Freecom werkt.

Coen
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work - Thomas Edison

Schrijver brinkcx

Forum Lid 
#10 | Geplaatst: 25 mei 2019 21:59 
Mijn ervaring met de een 4xx model is dat je die verkeersmeldingen echt wel wilt hebben, zeker als je 'm net als ik ook in de auto gebruikt. De "oude" TMC meldingen ziet de TomTom blijkbaar niet. Met de link naar de telefoon kan je ook simpel vooraf even opgeven waar je naar toe wilt en hoef je niet op de motor er mee te vogelen, ding zegt dan gewoon dat 'ie een nieuwe route heeft en 't werkt. Op de telefoon kan je ook type voertuig vooraf selecteren, handig voor als het apparaat zoals ik nu even gebruikt voor auto met caravan en niet voor een motor.

Plezier, Frans
CX500 Z 1978, zo'n rooie, is nu van kuip voorzien
CX500 B 1981 rood en blauw
o ja, donateur ca.2006-2020(incl) 🤑 !

Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /
 Wat anders : Rider 550

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 3
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven