Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /   
 

Motorrijders worden paria

 
Schrijver Marcel Gosselink

Forum Lid 
#1 | Geplaatst: 26 juni 2020 11:49 
Wat vinden we hiervan:

https://www.destentor.nl/auto/motorrijder-wordt-paria-van-de-weg-verzet-groeit~a7a17890/
Wat is CX rijden toch heerlijk...vooral na weer eens een paar uurtjes sleutelen :-))

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#2 | Geplaatst: 26 juni 2020 15:05 
Ik ben laatst met de Deauville over een dijk gereden. En een half uur later nog een dijk, een andere. En tot overmaat van ramp ook een gesloten verklaring gemist, weer bij een dijk. Als echte motorrijder heb ik dus heel veel overlast veroorzaakt, zo te lezen. De snelheid was aanzienlijk, de eerste dijk ongeveer 40-60, de tweede rond de 60 en hert laatste stukje wel 30 (ik had het te laat in de gaten) , En ik reed met een grote groep van wel 5 motoren!!

Nou moet ik zeggen dat ik een paar dagen geleden ook motoren langs hoorde komen en dacht, 'nou, dat mag best wat minder' want ik kon ze minuten lang volgen , gewoon op het geluid. En ook hoor ik wel eens een motor langskomen over de A12, wat bijna een kilometer verderop is. Okee, 's nachts, dat wel.

Ooit heb ik een stukje gelezen over verkeershinder bij verschillen de voertuigen. Op MF ? Weet niet meer, maar 't ging ongeveer zo.

Man rijdt met zijn auto naar huis, en stoort zich aan de motoren die om hem heen schieten.... rot motoren, denkt íe
Thuis, na een dutje, pakt hij zijn eigen motor om eens heerlijk bochtjes te doen op een naastgelegen dijk, maar komt steeds fietsers tegen waar hij voor moet afremmen... rot fietsers.
Aan het einde van de middag pakt hij zijn fiets om heerlijk in de natuur te gaan toeren, maar er lopen steeds maar mensen over de weg.. Rottige voetgangers ...
Na het avond eten gaat hij nog een wandelingetje maken, maar wordt bijna van de sokken gereden door een automobilist... Rot auto's moppert hij.....

Ik denk dat de overlast in hoofdzaak door een minderheid wordt veroorzaakt. Een luidruchtige minderheid, dat wel. En omdat de minderheid een andere minderheid hevig stoort, zal de meerderheid van de motorrijders daar de consequenties van ondervinden.
Maar als je nou denkt dat de luidruchtige minderheid zich daar iets van aan zal trekken ? Echt niet......

Harmony,
Hans
( die denkt dat een dijkverbod er echt wel zal komen..... , maar hoe dan met electrische motorfietsen ??? )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver brinkcx

Forum Lid 
#3 | Geplaatst: 26 juni 2020 15:14 
Ik kan me er wel wat bij voorstellen, ik heb ook van die wegen in de buurt......... geef de dijkbewoners eens ongelijk.

Misschien moeten we ook maar aan de TüV met alleen goedgekeurde uitlaten en zo. Handhaven van van bestaande regelgeving zou ook wel helpen, ik woon ook bij zo'n 30km weg, lachertje! Gemeente/politie vindt controle niet nodig en kweekt daarmee ook de mentaliteit dat alles mag.

desondanks, plezier, Frans
CX500 Z 1978, zo'n rooie, met Rickman kuip
Suzuki XF650 Freewind 1997, rijdt inmiddels best leuk
o ja, donateur ca.2007-2022 💰

Schrijver Andre Post
Forum Lid 
#4 | Geplaatst: 26 juni 2020 16:12 
En dat nu op onze oudere motorfietsen betrekken, hoe weet je dat een vervangende uitlaat zal voldoen aan het vereiste geluidsnivo.
Originele demper systemen zullen moeilijk verkrijgbaar worden.
Ik zou de mijne best wat stiller willen hebben.
CX500C, 20 jaar uitgesteld project rijd weer.

Schrijver Jaime Pescador
Forum Lid 
#5 | Geplaatst: 26 juni 2020 16:16 
Beste Hans,
Buiten Nederland en wel in Oostenrijk speelt deze geluidsoverlast nog wat heviger.
In Tirol zijn een aantal wegen en passen waaronder Lechtalstrasse, Namlosertal, Hahntenjoch, Tannheimerstrasse afgesloten voor motoren die geheel voldoen aan de Europese geluidswaarden. Waarom?? Omdat de omwonenden, mensen en dieren last hebben van motoren die standaard dus in goedgekeurde staat bij een specifieke stationaire meting meer dan 95 Db (A) overschrijden. Mijn VFR800X Crossrunner heeft b.v. als waarde 88 Db(A). Dat staat ook op de motor op het specs-plaatje. Bij motoren als Aprilia RSV4,BMW S1000RR, Ducatie Multistrada, diverse Harley's en een paar Kawa's is deze waarde hoger dan 95 Db(A). In totaal betreft het circa 7% van alle LEGALE motoren. Dit Tiroler Lärm Verbot is in de plaats gekomen van een totaalverbod voor motoren dus daar moeten we nog gelukkig mee zijn. Het gros van de motoren mag daar nog wel gewoon rijden. Hoe kan het nu dat die motoren toch zoveel herrie maken en als zeer hindelrijk ervaren worden? Bijvoorbeeld door ingenieuze vlinderklepconstructies in het uitlaatsysteem die bij hogere toerentallen de uitlaat openen en daardoor het systeem niet meer afknijpen. Op deze manier omzeilt men dus de grenswaarden bij de voorgeschreven meetmethode tijdens de homologatie en is men dus volkomen legaal. Toch worden deze motoren door anderen als zeer hinderlijk ervaren. Zeker als er dan nog eens in grote groepen mee gereden wordt.
Verder hoeven we natuurlijk niet te praten over b.v. ook binnen onze club bestaande motoren met open pijpen zoals veel voorkomend bij café-racers. Vaak erg mooie dingen om te zien maar verschrikkelijke herrie dingen. Vaak op het asociale af. Let wel: ook ik vind het geluid van een 250cc zescilinder met megafoons van een Honda RC166 fantastisch mooi maar dan wel op een circuit. Trouwens de huidige MotoGp motoren mogen zo veel geluid al lang niet meer maken. De enige motorsport waar dat nog onbelemmerd mag is de Formule 1.
Kortom een kleine groep motorrijders en dan soms ook nog geholpen door de motorindustrie verknoeit het echt voor de grote groep.
Gr.
Jaap

Schrijver A Koopmans

Forum Lid 
#6 | Geplaatst: 26 juni 2020 21:34 
Ik wil er ook nog wel wat over kwijt ,
ik woon ook dicht bij een dijk 1 tot 2 km maar wel rond om
's avonds komt er met een zekere regelmaat een groepje voorbij ,
en je kan aan het geluid horen in welke bocht ze zitten.
die verpesten het voor de rest.(als ik het weet kun je er ook op handhaven)
Maar de boerderijen worden verkocht aan mensen die eg veel geld te besteden hebben,(want de boeren moeten wijken voor de mensen)
en als ze er dan zitten gaan ze klagen over het geluid. (Die boeren klaagde niet want die waren aan het werk)
Ze hebben ooit Schiphol gebouwd in de haarlemmermeerpolder,
omdat daar bijna niemand woonde , nu zo'n 40 tot 60 jaar later wonen er erg veel mensen daar, en die klagen over geluidshinder
dus ja in een klein landje met veel mensen ben je elkaar wel eens tot last
dus handhaven op overmatige herrie zou al wat oplossen en elkaar een pleziertje gunnen nog meer

gr Arnold

Schrijver Marcel Gosselink

Forum Lid 
#7 | Geplaatst: 27 juni 2020 12:34 
Laat ik zelf, als 'aanstichter' van deze discussie, ook even mijn mening geven. Ik woon in het Achterhoekse buitengebied aan een bij motorrijders populaire weg. Op zich heb ik er geen enkele moeite mee dat motorrijders op normale snelheid voorbij komen rijden. Probleem is echter dat er veel motorrijders zijn die zo nodig op een stukje weg van 300 meter onder hels kabaal het gas volledig moeten opentrekken. Zij vormen het probleem! Ik heb de politie ooit eens gebeld met de vraag waarom ze daar niet tegen optreedt. Het antwoord: "Meneer, dat heeft geen prioriteit." En daar kun je het dan mee doen. Een oplossing heb ik niet. Misschien dergelijke overlastgevende motorrijders een zondagmiddag achter mijn huis laten zitten zodat ze met eigen oren kunnen horen hoe a-sociaal ze bezig zijn. En hoe zij het verpesten voor de goedwillende, rustig rijdende motorrijder waartoe ik mezelf ook reken.
Wat is CX rijden toch heerlijk...vooral na weer eens een paar uurtjes sleutelen :-))

Schrijver Jaime Pescador
Forum Lid 
#8 | Geplaatst: 27 juni 2020 19:16 
Beste Marcel,
Het lijkt me het beste dat we met jouw goede verhaal het draadje afsluiten. Laten we hopen dat ons "motorvirus" niet door allerlei te restrictieve maatregelen ingedamd hoeft te worden. Laten we van dit virus nog maar zo veel mogelijk genieten en anderen geen al te grote overlast mee bezorgen. Laten we als ctieve motorrijders oog hebben voor onze medemensen met hun activiteiten.
Gr.
Jaap
Ex Motor-journalist, ex racemanager HondaNL.
Ook natuurliefhebber en vogelaar.

Schrijver amsilverwing

Forum Lid 
#9 | Geplaatst: 27 juni 2020 19:17 
Wat dacht je van de auto's die verlaagt zijn met een uitlaat waar een voetbal in past.
Die ook 100 km of harder door de stad scheuren.
En soms ook met twee of drie achter elkaar.
Moet men daar dan ook iedereen voor laten boeten en auto's weren uit de stad of dorp.
Nee pak de veroorzaker aan is mijn mening.
En daar licht het probleem waar zijn de agenten die dat moeten doen.
Oeps wegbezuinigt.
donateur 2022
https://amsilverwing.webnode.nl/

Schrijver Pschee01
Forum Lid 
#10 | Geplaatst: 27 juni 2020 19:41 
Ik reken mijzelf tot degenen die zich storen aan buitensporig motorgeluid en vind niet dat je daarover niet mag zeuren. Vandaag 70 geworden en al 51 jaar mijn rijbewijs voor de motor, dus ik ben qua herrie wel iets gewend. Mijn old-timer 500cc ééncilinder maakt met zijn originele uitlaatsysteem ongetwijfeld meer geluid dan de huidige normen toestaan. Doet hij al sinds 1956, toen daar nog niet op werd gelet. Die doffe klappen waren onderdeel van het straatgeluid van mijn jeugd, net zoals de grom van BSA, Triumph en Laverda twins.

Ik rijd vaak in clubjes van gelijkgestemden en stoor mij dan niet aan het geluid dat wij samen produceren. Maar als wij over dijkjes rijden, trekken wij niet het gas open na het passeren van groepjes ouderen op elektrische fietsen. Die mensen hebben ook recht op recreatie en de omwonenden op hun rust. Leven en laten leven. De CX heeft ook de originele uitlaten en maakt nauwelijks herrie; heeft in de jaren '80 aan de gangbare normen voldaan.

Ik stoor mij aan motorrijders die hun echte of imitatie Harleys van open pijpen voorzien. Dikwijls een bijna onverdraaglijk volume, dat de trommelvliezen pijn doet. Onze Britse singles en twins hebben harde maar niet onwelluidende stemmetjes. Ik hoor nooit klachten van medeweggebruikers, integendeel! Ik heb soms plaatsvervangende schaamte over het weggedrag van collega-motorrijders: pestherrie, ver boven de maximumsnelheid, links en rechts inhalen, etc. Ik troost mij dan maar de gedachte: "Jullie worden zo niet oud". Jong sterven gaat mij niet meer lukken!

Schrijver certifiable
Forum Lid 
#11 | Geplaatst: 27 juni 2020 20:34 
Wat vrienden van mij rijden op Harleys... als het even kan wil ik voorop rijden... wat een bak herrie man, niet normaal! Snap de dijkbewoners dus wel hoor.

Schrijver sieds

Forum Lid 
#12 | Geplaatst: 27 juni 2020 22:41 
Ook ik stoor mij aan al die race uitlaten en Harleys met open pijpen.
Alles draait tegenwoordig om het milieu en daar hoort geluidshinder ook bij maar vreemd dat er niet tegen opgetreden wordt.
Het kan niet meer en het is niet meer van deze tijd.
APK en zo snel als mogelijk of echt verbieden zoals in Duitsland gaat gebeuren, de actiegroepen staan klaar.
Nu is het een wetteloze toestand van een stelletje egotrippers.

CX 650C : "Red Rooster" - CB 650C 'four' - VT 750C Shadow- Leaver dea as slaef

Schrijver Marcel Gosselink

Forum Lid 
#13 | Geplaatst: 28 juni 2020 00:19 
Beelden zeggen meer dan 1000 woorden!😏
Wat is CX rijden toch heerlijk...vooral na weer eens een paar uurtjes sleutelen :-))

Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /
 Motorrijders worden paria

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 1
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven