Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Vraag en aanbod www.hondacx500.nl Forum / Vraag en aanbod /   
 

Honda CX 650 zuiger+veren te koop/leen gevraagd

 
Schrijver TheGOoSTaD
Forum Lid 
#1 | Geplaatst: 1 april 2013 14:24 
Beste Forum gangers,

Ik ben opzoek naar een zuiger en zuigerveren voor een CX650. Zoals een aantal andere 650 rijders ben ik ook opzoek naar een nieuw setje veren. Nu heb ik waarschijnlijk de mogelijkheid om, niet te duur, een aantal setjes te laten maken. Maar dit is pas zeker wanneer ik met de huidige zuiger/veren langskom.
Omdat ik niet een setje overheb en er niet op zit te wachten om de boel uit mijn nog prima lopende cx te halen ben ik opzoek naar een extra exemplaar.

Het mag een versleten, niet meer te gebruiken set zijn. Mocht iemand nog wat hebben liggen en dit ter beschikking willen stellen dan hoor ik het graag.
Natuurlijk ben ik bereid om het terug te sturen als ik er mee klaar ben, maar ik wil het eventueel ook wel overnemen.

R

Schrijver MAST

Moderator 
#2 | Geplaatst: 1 april 2013 14:50 
Hallo, goed initiatief! Ik heb als het goed is nog losse zuigers van een 650 liggen. Die mag je wel lenen. Stuur mij maar een pb met je tel nr of je adres.
Groet, Marcel.
Life is like riding a motorcycle. To keep your balance you must keep moving. (vrij bewerkt naar Albert Einstein)
Hondacx500.nl

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#3 | Geplaatst: 1 april 2013 17:50 
Misschien kun je dit ook laten weten aan de deense club. Die hebben dat RESCUE-project. Misschien zijn zij ook geinteresseerd.....

Harmony,
Hans.
( is ook een redder van CX-en, al twee gered...... )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver TheGOoSTaD
Forum Lid 
#4 | Geplaatst: 2 april 2013 16:17 
Hoi, van het RESCUE project had ik al gehoord, maar helaas kan ik hier weinig recente ontwikkelingen van vinden.

mbt de zuigers weet ik van de volgende opties om de originele veren te vervangen:
1: Groef olieschraapveer verbreden en autozuigerveren plaatsen.
2: Nieuwe zuigers laten maken waar bestaande zuigers in passen, bijvoorbeeld opboren naar 83mm en dan hayabusa veren.
3: Waarschijnlijk passen de zuigerveren van een VN700 1e overmaat, maar dit moet ik nog laten bevestigen.
4: zuigerveren op maat laten maken.

Optie 3 en 4 wil ik binnenkort uitzoeken. Even voor de duidelijkheid ik ben druk, o.a. met studie, maar ik wil dit in de zomervakantie allemaal duidelijk hebben.

R

Schrijver marcobecker

Forum Lid 
#5 | Geplaatst: 2 april 2013 17:03 
Ik heb zuigeveren ligen die de maat van de 650 hebben.
Alleen de compressie veren zijn iets te dik. Dat houd in dat de groef in de zuiger iets uit gedraaid moet worden. Het is maar 0.2mm

Dan de olie schraap veren, die passen er zo in.
Dus daar ben je zo mee klaar. Daar zit ook eht grootste probleem.

Kosten van 2 zuigers, 50 euro.
Meer inforamtie, mail naar marcobecker@zonnet.nl
Voor meer info kijk dan ook op: https://www.youtube.com/channel/UCOaAJBL8Sm5yuvoD4TFDaOQ http://www.marktplaats.nl/verkopers/8764700.html

Schrijver marcobecker

Forum Lid 
#6 | Geplaatst: 2 april 2013 17:04 
Trouwens, voor de CX500 en GL500 heb ik ok imitatie zuigerveren set compleet passend, kost 55 euro per 2 zuigers.

Origineel ook leverbaar, maar dan praten we over 60 euro per zuiger.
Voor meer info kijk dan ook op: https://www.youtube.com/channel/UCOaAJBL8Sm5yuvoD4TFDaOQ http://www.marktplaats.nl/verkopers/8764700.html

Schrijver TheGOoSTaD
Forum Lid 
#7 | Geplaatst: 2 april 2013 23:41 
Ik was op de hoogte van het uitdraaien, maar dacht dat het de olieschraapveer betrof.
Nou vind ik 50 euro best een oke prijs voor een set zuigerveren maar daar komt het uitsteken van de groef nog bij. Nu kant dat toevallig bij het revisiebedrijf waar ik 500m vandaan woon, maar voor veel mensen is het een groter probleem.
Ik zelf en ik denk (zeker ook internationaal) veel anderen hebben denk ik wel baat bij een passende set veren die je "zo even" kunt vervangen.

Schrijver marcobecker

Forum Lid 
#8 | Geplaatst: 3 april 2013 10:02 
Houd me maar op de hoogte.
Ik ben ook al een hele tijd op zoek geweest, maar we kwamen er niet uit.
De GL500 veren komen uit amerika, en ik ben er nog niet achter welk type blok ze gebruikt worden. Ik denk dat ze imitatie gemaakt worden voor de CX GL500.

Wel weet ik dat er heeeeel moeilijk aan te komen is.

Groetjes Marco.
Voor meer info kijk dan ook op: https://www.youtube.com/channel/UCOaAJBL8Sm5yuvoD4TFDaOQ http://www.marktplaats.nl/verkopers/8764700.html

Schrijver TheGOoSTaD
Forum Lid 
#9 | Geplaatst: 15 aug. 2013 15:13 
Nou een update mbt het vinden van zuigerveren.
Ik heb hier in de omgeving wat rondgevraagd en moet helaas concluderen dat de CX zuigerveren nogal afwijkend zijn. Ze zijn erg dun vergeleken bij meer gangbare maten. Daarnaast is de olieschraapveer drie-delig. Dat heeft als voordeel dat ze flexibel zijn wat ten gunste komt aan de toeren maar ook dat ze snel hun veerkracht verliezen en dus olie gaan verbruiken.

Dan komen we dus op de al bekende oplossing; koop een set (auto) zuigerveren van 82.5 mm en laat waar nodig de groeven uitsteken door revisie bedrijf. Je kunt dan ook meteen voor een olieschraapveer met expander gaan, wat op den duur ten goede komt aan het olieverbruik.
Hier in Enschede weet ik zeker dat Motoren Revisie Meijerink de zuigers kan uitsteken a 12.5 euro per groef. Maar Jan Robers (Robers motoren), een guzzi specialist uit Boekelo, zegt het ook te kunnen en heeft deze oplossing wel eens toegepast bij oude guzzi's.

Een probleem waar je dan alleen nog tegen aanloopt is dat als je zuigerveren wilt hebben dat ze vaak (zeker japanse) per set worden verkocht. Alhoewel dat wel uit kan als je meerdere CXen gaat reviseren maar het maakt voor een nogal hoge investering als je slechts één motor wilt aanpakken. Daarvoor ben ik dan ook terecht gekomen bij THN in Enschede. Zij hebben ontzettend veel zuigerveren op de plank liggen en hier kun je een setje laten samen stellen voor pakweg 30e per zuiger.

Ik heb ook rondgekeken naar het maken van zuigerveren maar dat kan pas vanaf 200 setjes. De olieschraapveer blijft dan nog een probleem omdat die zo du is en daarnaast is de investering hoog en de prijs per set helemaal niet zo interessant.

Dan is er een meer radicale oplossing: het laten maken van zuigers met bijpassende veren. Een Amerikaan die actief is op de Amerikaanse en Australische CX fora (jimL) racet met CXen op de zoutvlaktes. In een van zijn berichten raadt hij aan om nieuwe zuigers van 83mm te laten maken zodat je hayabusa zuigerveren kunt gebruiken. Dit zou iets van 250 dollar per set kosten, maar dan kun je eventueel ook nog voor een hogere compressie gaan. De investering voor deze oplossing is natuurlijk aanzienlijk aangezien je dan ook moet boren en niet alleen hoeft te honen zoals bij nieuwe veren, maar op de lange termijn lijkt dit wel een mooie oplossing.

Ik zelf zit nu te overwegen om voor de nieuwe zuigers met hayabusa veren te gaan, maar daarvoor wil ik eerst een tweede blok hebben om op te bouwen aangezien mijn eigen nog goed genoeg is. Het is voor mij wel nodig om mijn olieverbruik iets te verminderen aangezien ik injectie op mijn CX ga bouwen, de lambda sensoren kunnen niet zo goed tegen olie.
Ik zal eens rondkijken of ik in NL zuigers kan laten maken en voor hoeveel, mocht ik hier nieuws over hebben dan laat ik dat weten. Mocht ik uiteindelijk besluiten in de VS te gaan bestellen dan horen jullie dat ook wel, misschien dat er meer liefhebbers zijn.

Groetjes!

Reinder

Vraag en aanbod www.hondacx500.nl Forum / Vraag en aanbod /
 Honda CX 650 zuiger+veren te koop/leen gevraagd

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 1
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven