Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /   
 

CX 500 Custom claxons werken niet

 
 
Pagina  Pagina 2 van 2:  « Vorige  1  2

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#16 | Geplaatst: 8 juli 2019 19:55 
1 knipperrelais is niet origineel, deze is Duits.....
2 Claxon. Is niet origineel, 'aftermarket' zullen we maar zeggen
3 Het lijkt erop dat dit een draad is waar 12 volt op staat. Boordspanning denk ik, 12 volt na contactslot
4 Voedingsdraad zeg je. Dat zou betekenen dat als je deze draad aan de plus van de accu zet, er iets gaat gebeuren. Misschien TOET, misschien Knetter&Vonk
5 Komt ook van het on-reglementaire relais af, en dus ook 12 volt
6 Dat is dan een Massa draad,
7 deze twee draden zouden dan de claxon schakelaar zijn
8 Massa draad, niets mee doen, hoort daar te liggen.

Ik mis zekeringen in het verhaal. Persoonlijk zou ik ernstig te keer gaan met een kniptang, en wat er niet in hoort met zorg, aandacht en toegepast zinvol geweld verwijderen.
En dan opbouwen.

Harmony,
Hans.
( CX ontwenningsverschijnselen )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#17 | Geplaatst: 8 juli 2019 22:09 | Aangepast door: Rob1969 
Hoort die losse connector in het koplamphuis (8) daar of zit daar normaal gesproken
iets op aangesloten misschien??

En op welke plek zit bij een cx500 Custom normaal gesproken het knipper relais?

Schrijver erikcx
Forum Lid 
#18 | Geplaatst: 9 juli 2019 11:53 
Hans verwoord het goed, ik raad je het zelfde aan.
Groene draad hoort daar, is reserve voor extras (gps, 12v lader enz)

Knipperrelais zit normaal achter de rechter zijkap (bij de C)

Groet Succes!
Erik

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#19 | Geplaatst: 9 juli 2019 12:25 
Ok dank heren!

Ik ga het relais en de toevoegingen verwijderen en de boel proberen aan te sluiten zoals Honda het bedoeld heeft. Zal wel een nieuw draadje starten daarover denk ik๐Ÿ˜‚ wordt vervolgd.....

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#20 | Geplaatst: 28 juli 2019 15:36 | Aangepast door: Rob1969 
Vandaag weer even verder kunnen gaan ermee.

Het relais en de toevoegingen verwijderd.

Ik heb inmiddels begrepen dat bij mijn CX500 Custom uit 1982 de claxon kabels origineel zwart zijn ipv groen.

Nu hou ik aan de voorkant dus 1 zwarte kabel over (die met het rode tape erover): met de multimeter op OHM, het contact aan en de Horn schakelaar ingedrukt meet ik nu een weerstand waarde als ik deze kabel via de multimeter aan het frame of de voorvork verbind. Met de Horn knop niet ingedrukt meet ik geen weestand waarde. Ik meet geen spanning op deze kabel als ik de Horn knop indruk en de kabel via de multimeter aan het frame of de voorvork verbind.

Ik kom er niet uit wat nu de volgende stap is en wat/hoe ik het nu moet gaan aansluiten.

rood

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#21 | Geplaatst: 28 juli 2019 16:01 
Iets anders meten, aub.

Multimeter op Volt, gelijkspanning. 1 meetpen op de zwarte draad die met rood is afgeplakt (ja, onder het plakspul ) en de andere aan massa. Dat moet al een spanningsverschil van 12 volt opleveren.

En dan wordt het zoeken naar de tweede draad van de claxon. En het beste is dan achteruit redeneren. Vanuit het handvat, naar de koplamp (zwart stekkerblok) naar de claxon.

Het moet toch ergens zitten...

Harmony,
Hans.
( die niet houd van onopgeloste raadsels )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#22 | Geplaatst: 28 juli 2019 18:23 
Hansv:
Multimeter op Volt, gelijkspanning. 1 meetpen op de zwarte draad die met rood is afgeplakt (ja, onder het plakspul ) en de andere aan massa. Dat moet al een spanningsverschil van 12 volt opleveren.

Als ik dat meet dan meet ik geen spanning met contact aan:

1

Hansv:
En dan wordt het zoeken naar de tweede draad van de claxon. En het beste is dan achteruit redeneren. Vanuit het handvat, naar de koplamp (zwart stekkerblok) naar de claxon.

In het koplamphuis deze zwarte draad gevonden met nog een vrije connector eraan waarop ik 12V meet met het contact aan:

2

Volgens mij zijn we er nu bijna.....toch??

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#23 | Geplaatst: 28 juli 2019 19:02 
Zou zomaar kunnen dat je de twee juiste draden gevonden hebt !

Het zou perfect zijn indien je tussen de twee draden een claxon kan zetten, en met contact aan, druk op de knop.....
Of zet er zekerheids halve een lamp van 12 volt en X-watt tussen, maakt minder herrie....

Harmony,
Hans.
( die af afstand foutzoeken best wel een prob...euh... uitdaging vind )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#24 | Geplaatst: 28 juli 2019 22:35 
Ja hoor: Toet Toet!!!

Enorm bedankt voor de hulp!

Wat ik me nog afvraag is waarom de claxons dan eerst met een losse kabel op de voorvork
geaard zaten terwijl het nu ook werkt.

Schrijver brinkcx

Forum Lid 
#25 | Geplaatst: 28 juli 2019 22:40 
Nou Rob,

waarom het eerst raar was maar toch werkte? Gewoon, iemand had er een bende van gemaakt, en dat heb je met hulp van erkende tuterologen als HansV opgeruimd.

Geen zorg over maken, lekker gaan rijden en op gepaste momenten in vrede toeteren.

Plezier, Frans
CX500 Z 1978, zo'n rooie, met Rickman kuip
Suzuki XF650 Freewind 1997, rijdt weer , nou nog even goede banden ๐Ÿ›ž
o ja, donateur ca.2007-2022(incl)๐Ÿ’ฐ !

Schrijver Hansv

Forum Lid 
#26 | Geplaatst: 28 juli 2019 23:28 | Aangepast door: Hansv 
Rob1969:
Toet Toet!!!

Gelukkig, we zijn eruit. Niet moeilijk doen over hoe het was, blij zijn over hoe het is !!!

Harmony,
Hans
( die het goed vind dat je het zelf toch gevonden hebt !! )
Als ik er niet aan begin, weet ik ook niet of ik het af kan maken

Schrijver Rob1969
Forum Lid 
#27 | Geplaatst: 28 juli 2019 23:36 
Nogmaals bedankt!

En op naar het volgende topic want deze aan deze motor is veel gebeund๐Ÿ˜‚

Pagina  Pagina 2 van 2:  « Vorige  1  2 
Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /
 CX 500 Custom claxons werken niet

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

 
Nu online: Gasten - 2
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven