Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /   
 

Spuiten in twee kleuren

 
Schrijver edward
Gast 
#1 | Geplaatst: 22 april 2005 09:16 
Hoi,

Ik heb op de CX-onderdelenbeurs een tank (met deuken en roest) en twee zijkapjes op de kop weten te tikken. Doel: zelf spuiten (voor mij een primeur). De afgelopen twee weken heb ik me vooral geconcentreerd op roest wegslijpen, ontstickeren en vooral veel schuren en plamuren. Vooral met zogenaamde spuitplamuur heb ik een strak resultaat geboekt. Ik heb na een grondlaag deze week de eerste vier laklagen aangebracht (aubergine). Nog niet helemaal dekkend, dus daar moet nog een spuitbus overheen. Steeds meerdere dunne laagjes gespoten, dus zowaar geen druipers enzo. Maar nu komt het, ik wil in een tweede kleur de CX-druppelvorm op zowel de zijkant van de tank als de zijkapjes aanbrengen (lichtgeel). Dat betekent dat ik deze vorm af moet plakken, maar als ik ga meerdere lagen ga spuiten ben ik bang dat ik een randje krijg. Sowieso moet ik na de complete spuitbehandeling polijsten en aflakken, maar is zo'n randje een probleem? Wie weet raad. Verder vraag ik me af of er wellicht een middel bestaat, om de binnenkant van de tank schoon te maken. En ik wil ook een brandstoffilter aanbrengen, hoe moet dat? Kortom, wie heeft nuttige tips voor me...NB: ik heb nog twee weken, want voor Schotland wil ik natuurlijk wel klaar zijn. Zeer bedankt, Edward

Schrijver MAST

Moderator 
#2 | Geplaatst: 22 april 2005 09:32 
Hallo Edward, van spuiten heb ik geen verstand, voor de binnenkant van je tank kan je terecht bij tankcure.
Succes, Marcel.
Life is like riding a motorcycle. To keep your balance you must keep moving. (vrij bewerkt naar Albert Einstein)
Hondacx500.nl

Schrijver edward
Gast 
#3 | Geplaatst: 22 april 2005 10:01 
Dank je, ik heb inmiddels een TankCure dealer in Kockengen gevonden.

Schrijver jorgen
Forum Lid 
#4 | Geplaatst: 22 april 2005 10:05 
Edward,
binnenkant van de tank wordt wel best behandeld voor het lakken om geen schade te krijgen door de produkten. Dit wordt dus uitkijken.

Schrijver edward
Gast 
#5 | Geplaatst: 22 april 2005 12:13 
Dat is goed om te weten..dat wordt dus afplakken. Ik wil sowieso eerst nog even weten of de tankinhoud al dan niet ernstig vervuild/verroest is. Ik heb de indruk dat het wel meevalt...

Schrijver Floris
Forum Lid 
#6 | Geplaatst: 22 april 2005 14:27 
Hoi Edward, ik heb laatst TankCure toegepast en het eindresultaat is prima. Beoordeel eerst even of het echt wel nodig is want een complete behandeling maakt je € 45 lichter.

Als je ermee aan de slag gaat:
- het klepje van de tank en tankkraan eraf halen
- vergeet het filter niet, die moet er echt uitgehaald worden
- de schroefdop erop laten zitten en van binnen afdichten met dun plastic
- het gat van de benzinekraan met een dunne kurk o.i.d. afdichten

Pas op want TankCure is een uitstekend afbijtmiddel. Het beste is de tank helemaal in plastic te verpakken, want ieder gemorst druppeltje kan een hoop ellende veroorzaken. De voorbereidende handelingen zijn dus erg belangrijk. Oh ja en de droogtijd is 4-5 dagen, best wel lang dus.

succes, Floris

P.S. Kunnen de OV verbindingen in Linschoten verbeterd worden !? Buslijn 104 gaat maar 1 keer per uur.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.

Schrijver frans
Forum Lid 
#7 | Geplaatst: 22 april 2005 15:31 | Aangepast door: frans 
Hoi Edward,

Wat ik heb begrepen is de truc van mooi spuitwerk de transparante lak die er uiteindelijk in verschillende lagen wordt aangebracht. Deze zorgt voor de de (diepe) glans.
Met deze lak zul je ook het randje waar jij het over hebt egaliseren.
Ik ben wel benieuwd. Lukt het je om nog wat digitale fotootjes te maken?

Frans

Schrijver coenox

Voorzitter 
#8 | Geplaatst: 22 april 2005 18:40 | Aangepast door: coenox 
Floris,

held... (zie mijn weblog ). Die buslijnen in Linschoten. Waarom denk je dat ik drie CX 'en een auto en een fiets heb ? Treintaxi's gaan ook al niet meer.

Edward, volgens mij kom je met flink spoelen met benzine en een benzinefilter ook een heel eind.

Coen
I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work - Thomas Edison

Schrijver old_harry
Gast 
#9 | Geplaatst: 22 april 2005 18:46 
nu je hebt ge luk want nu komt de specialist aan het woord je gaat als volgt te werk je plakt de druppel af je spuit de het over ge bleveen deel en je ont houd hoeveel lagen je hebt ge spoten dan laat je de boel drogen en plalt de zaak andersom af nu puit je net zo veelagen als dat je voor heen hebt ge daan laat alles goed drogen en zeter dan een goede ge schikte blanke lak laag over en ieder een zal ja loers zijn gr old_ harry

Schrijver edward
Gast 
#10 | Geplaatst: 24 april 2005 13:59 | Aangepast door: Moderator 
Jongens, onwijs bedankt voor julle tips, maar ik ga het toch anders doen. Ik heb even om info gevraagd bij een plaatselijke spuiter en die tweede laag gaat erg ingewikkeld worden (Old Harry, ik had de basiskleur er ale helemaal op zitten). Oplossing: Een vriend van mij werkt bij een stickerbedrijfje in Utrecht. Ik heb vandaag een eigen ontwerp druppel (met cx500 erin verwerkt) en zijkapjes gemaakt en hij gaat ze voor me stickeren. Daarna aflakken en klaar is kees. Frans, ik heb (niet digitaal) een fotoreportage gemaakt. Ik zal Coen vragen wat digitale kiekjes te maken. Ik ga de tank eerst even spoelen met benzine, volgens mij valt de ellende wel mee. Ik heb nog ''en vraagje, waar zit in vredesnaam dat bradstoffiltertje waar Floris op doelt. O ja, Linschoten met de bus is inderdaad niet zo'n fijn idee, zeker niet als je het OV in A'dam gewend bent. Hé mannuh, het gaat helemaal goed komen, ik ben bezig met een supergave tank met origineel eerbetoon aan de CX500. Hou deze site in de gaten voor de foto's of kom ons 12 mei uitzwaaien naar Schotland (16.00 uur in IJmuiden).

Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /
 Spuiten in twee kleuren

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 1
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven