Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /   
 

Doorgeblazen cilinderkoppakking

 
Schrijver reinier
Gast 
#1 | Geplaatst: 31 juli 2002 15:39 | Aangepast door: Moderator 
Beste lezer
Sinds de ANWB mij thuis bracht zit ik nu met een doorgeblazen cilinderkoppakking. De motor loopt rot,slaat af en -meest opmerkelijk- hij spuwt koelvloeistof als je de motor kortstondig veel toeren laat maken (vloeistof wordt heet en loopt direkt naar overloop van de radiateur)
Heeft iemand hier ook ervaring mee ?
met vervangengen van pakkingen ? Heb je wellicht nog tips?
REINIER

Schrijver Anoniem
Gast 
#2 | Geplaatst: 31 juli 2002 18:17 
Hoi Reinier,

Vorig jaar hetzelfde meegemaakt: witte rook uit de uitlaat, foute boel. Dus koelvloeistof waar het absoluut niet hoort. En er zijn maar weinig wegenwzchten met een cx-koppakking achterin de bus. Even later hing mijn cx500 aan de kraan van een bergingswagen.

Deze pakking durf ik zelf (nog) niet aan. Dus Wim (Bike Sports ORS in Deventer) heeft gezorgd dat er nu een nieuwe in zit. Hij vroeg nog wel hoe ik dat nou voor elkaar kreeg.

Aan hardrijden kan het niet liggen, dat deed ik toen nog niet. En veel toeren vraag ik pas als-ie heet is. Liever 25 km langzaam rijden dan mijn blok kapot. Wat ik wel heb afgeleerd is om 50 te rijden in z'n 5, dus gewoon niet zwaar belasten.

Kortom, 1x pech gehad met een probleemloze motor. Loopt na 120.000 km (of 220.000?) nog perfect.

Hans

Schrijver Hans

Forum Lid 
#3 | Geplaatst: 3 aug. 2002 16:08 
Hoi Reinier,

ik heb vlak voor de vakantie de koppakking van een van mijn CX'en zelf vervangen. Niet omdat ie 'doorgeblazen' was maar omdat er een lekkage was van de olieverzorging vanuit het klepmachanisme naar buiten toe (en dan krijg je olie op je schoenen).
Eigenlijk stelt de vervanging niet veel voor; koelvloeistof aftappen (ook uit de watermantel van de betreffende cylinder !), radiator wegenemen, de voorste motorophangbeugel verwijderen, klepdeksel er af, verbinding met het thermostaathuis losmaken, kopbouten uitdraaien klepmechanisme en stoterstangen uitnemen en de cylinderkop met de tik met een rubber/houten hamer losmaken van het carterhuis. De pasvlakken goed schoonmaken (= voorzichtig krabben), nieuwe koppakking (ik heb em 'droog' gemonteerd) met nieuwe 0-ring voor de oliesproeier monteren en de handel in 3 stappen tot 5-6 kgm aantrekken.
Dan de waterhuishouding weer op orde brengen, kleppen stellen en rijden maar weer.
Wel moest ik in vrij korte tijd tot 3x toe de kleppen van die cylinder opnieuw stellen (stonden dan te strak; zetting van de cylinderkop ?) maar nu lijkt alles oke.
Zoals je ziet is het niet echt een ingewikkelde operatie; je moet alleen de beschikking hebben over een momentsleutel.

Succes,
Hans
This posting has been generated with 100% recycled electrons.

Schrijver reinier
Gast 
#4 | Geplaatst: 16 aug. 2002 12:25 
Bedankt voor de reacties.Ben druk aan het schoonmaken van de vlakken-wat een teringwerk is dat!- en heb mezelf een pakkingschraper kado gedaan.Ideaal dat ding .IN mijn aangeschafte toppakkingset (honda) zitten ook 8 olie"ringen" die op de klepstelen horen.Deze vervang ik meteen mee.Als deze slijten kun je dat zien aan die blauwe walm bij het optrekken! Omdat ik tijd over heb slijp ik gelijk de kleppen ook maar .Na 65000 km zijn ze toch wel wat aangetast.Ook een teringwerkje ,maar als de koppen er af liggen ,waarom niet ?
Van mijn buurman heb ik een alternatief voor een klepveertang geleend. Als iemand belangstelling heeft wil ik wel omschrijven hoe je dat maakt en hoe je de kleppen demonteert en weer monteert .
REINIER

Schrijver vermecor
Gast 
#5 | Geplaatst: 24 okt. 2008 11:31 
Hallo Reinier,
Is een klepveertang echt nodig of kan het ook anders? Ik heb daar geen ervaring mee.
Ik heb in ieder geval wel interesse in de omschrijving van je alternatief voor de tang en het demonteren en monteren. Wil je die naar mij mailen. Mijn mailadres is corennel@planet.nl

Vast bedankt
Cor

Schrijver noman
Gast 
#6 | Geplaatst: 24 okt. 2008 13:26 | Aangepast door: noman 
[quote=undefined]Ik heb in ieder geval wel interesse in de omschrijving van je alternatief voor de tang en het demonteren en monteren. Wil je die naar mij mailen[/quote]

Is het niet leuker om het hier neer te zetten zodat we er allemaal wat aan kunnen hebben?

Jan.

Techniek www.hondacx500.nl Forum / Techniek /
 Doorgeblazen cilinderkoppakking

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 1
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven