Naar de website Forum
 | Forums | Registreren | Reactie | Zoeken | Statistieken |
Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /   
 

ignitech geen vonk!!!

 
Schrijver Kees de Jong
Forum Lid 
#1 | Geplaatst: 14 aug. 2015 17:05 
Tja wetende dat het gros waarschijnlijk in SJK is, toch hopend op een levend ziel hier te vinden met antwoord op de titel.

Alles is correct aangesloten met dank aan HansV, Norby, alles quatro check, cinqo check, en toch geen vonk.

Snel nog naar een computersjop gerend, een interface kabel gehaalt, software van ignitech gedownload en ignitech aan de P.c gehangen en JA HOOR,.......melding geen module aangesloten. Ik zei toen een hooop woorden die ik niet zal herhalen maar het moet in ST. Jansklooster te horen zijn geweest.

Is dat ding waarschijnlijk kapot? Zit nix anders op dan maar op de dienstfiets te komen, maar dat word dan toch Zaterdag.

Maaar iemand toch nog even??????
Beter goed gepikt dan slecht bedacht.

Schrijver Tinus 1952

Forum Lid 
#2 | Geplaatst: 14 aug. 2015 17:43 
Kees
Als je hem op de computer aansluit, moet hij de Ignitech zien.
Ook al is Je Ignitech kapot, dat maakt niet uit, de module moet ie zien op de computer.
Dan heb je een computer probleem, Drivers, kabel. verouderd software.
Kijk even voor wel operating software de drivers zijn.

Gr...Tinus
Honda CX500 1979 en Suzuki Burgman 650 Executive 2008 (Donateur 2022)

Schrijver Kees de Jong
Forum Lid 
#3 | Geplaatst: 14 aug. 2015 19:42 
Kabeltje is niet, echter serieel naar USB, (geen exra poort) derhalve de Usb driver gedownload en geinstalleerd. Morgen even stoeien er mee. TX tip Tinus.
Desalniettemin, vreemd dat er geen vonk is, zelfs niet een beetje.
Beter goed gepikt dan slecht bedacht.

Schrijver danielstrouven

Forum Lid 
#4 | Geplaatst: 14 aug. 2015 22:56 
Idd vreemd. Ik heb op mijn beide customs deze ignitech zitten, waren in vijf minuten aangesloten en werkende.
Grote stekker insteken, kleine van ontstekingsspoelen aan de kant. Stroom op de rode kabel (bij een custom ligt er daarvoor als het ware een kabeltje dat naar het achterlicht gaat voor klaar) die pas stroom geeft als het contact on staat.
In het verleden zijn er wel eens Ignitechs geleverd met verkeerde bekabeling/verkeerde software, maar dat was toch echt in het begin jaren geleden...
Vanuit het exotische zuiden.................Leuven/Belgica

Schrijver JiMi

Forum Lid 
#5 | Geplaatst: 14 aug. 2015 22:58 
Tinus 1952:
Als je hem op de computer aansluit, moet hij de Ignitech zien.
Ook al is Je Ignitech kapot, dat maakt niet uit, de module moet ie zien op de computer.

Ik kan dit helaas niet bevestigen. Mijn ignitech wordt ook niet gevonden door mijn pc, maar toch doet hij het op mijn cx...
Honda CX500z 1978 candy sapphire blue|Donateur 2022
Rickman Polaris kuip|1:21|Ignitech ontsteking|2012: nieuw 0 km blok|Relaisgestuurde verlichting|Mijn voorsteltopic|Mijn restauratieproject

Schrijver Tinus 1952

Forum Lid 
#6 | Geplaatst: 14 aug. 2015 23:25 
Dat bedoel ik ook Jimi
Het feit dat de Computer de Ignitech niet ziet betekent niet dat de Ignitech niet werkt of andersom.

Gr..Tinus
Honda CX500 1979 en Suzuki Burgman 650 Executive 2008 (Donateur 2022)

Schrijver Kees de Jong
Forum Lid 
#7 | Geplaatst: 15 aug. 2015 00:13 
kom er net achter dat de usb naar serial kabel die ik snel gekocht heb, niet compatible is met Windows 8, komt door het type chip (PL-2303H) die ignitech voorschrijft. Dus die kan terug naar Paradigit, of mijn PC weer downgraden naar VIESta.

Tis jammer dat ze bij Ignitech er erg lang over doen om je mail te beantwoorden, laatst duurde dit anderhalve week op de vraag voor de juiste kabel (zie eerder onderwerp in dit forum) , kreeg wel duidelijk antwoord met 12 foto's van de juiste kabel in alle hoeken. Ik kon hiemee de geleverde kabel aanpassen. Maar helaas GEEN vonk.
Beter goed gepikt dan slecht bedacht.

Schrijver Kees de Jong
Forum Lid 
#8 | Geplaatst: 15 aug. 2015 00:17 
Kan de spanningsregelaar er iets mee te maken hebben?
Beter goed gepikt dan slecht bedacht.

Schrijver danielstrouven

Forum Lid 
#9 | Geplaatst: 15 aug. 2015 00:35 
Heeft je batterij nog voldoende spanning? Anders zal je Ignitech nooit werken.
Vanuit het exotische zuiden.................Leuven/Belgica

Schrijver marcobecker

Forum Lid 
#10 | Geplaatst: 15 aug. 2015 20:05 
Beste alleen.
Ik kan niet helemaal mee in het verhaal. Reden, mijn kennis is niet voldoende op het gebied van de Ignitech.
Echter maakt Kees een opmerking over de spannings regelaar.
Hier wil ik wel degelijk een opmerking over maken.
Mischien is het niet de spanningsregelaar, maar juist de dynamo zelf die het probleem is.
Waarom denk ik dat.
Ik zal hier het proberen uit te leggen. Graag zou ik het mooi vinden als met een test dit weerlegd wordt, en dat ik het dus fout heb. ZOu mooi zijn, want dan leer ik ook.
Het volgende,,,,,,

Ik heb ooit een cx500c binnen gekregen met problemen. Vonken gingen niet lekker, rot rijden, en de klant had er alles al aan gedaan.
Hij was de ignitech helemaal zat. Ik baalde, want ik moest nu storing zoeken aan iets wat niet bekend was bij mij.
Na veel zoeken kwam ik er achter dat de dynamo zelf het probleem was. Deze generreerd wissel spaningen via massa. De ingitech gaat hier op zijn fout genereren. Aangezien de groende draad van de dynamo massa is, en deze gebruikt word, kan dat dus problemen geven.
Dus, ik heb die ignitech er uit gehaald, en gewoon weer terug gegaan naar nieuwe dynamo en cdi unit.
Motorfiets rijd weer als een tirelier....

Nu mijn vraag, en of test.
Meet de drie gele draden door naar massa aan het blok. Heel de stekker even los van de spannings regelaar)
Fout meting is een waarde meten van enkele ohm. ( alles lager dan 100 ohm is fout)

Een goede meting is namelijk oneindig hoge ohm. ( 1 meg of meer)

Neem dit eens door, en kijk er eens naar, wie weet zit daar het probleem. Sluit het in iedergeval uit.
Groetjes Marco.
Voor meer info kijk dan ook op: https://www.youtube.com/channel/UCOaAJBL8Sm5yuvoD4TFDaOQ http://www.marktplaats.nl/verkopers/8764700.html

Schrijver beinhart

Bestuur 
#11 | Geplaatst: 17 aug. 2015 08:54 
marcobecker:
Hij was de ignitech helemaal zat. Ik baalde, want ik moest nu storing zoeken aan iets wat niet bekend was bij mij.
Na veel zoeken kwam ik er achter dat de dynamo zelf het probleem was.

als je de ignitech eruit haalt en een cdi plaats kun je wel uitsluiten of het aan de ignitech ligt, dan ben je ook van het onbekende af...

bij mij heeft tinus de boel aangesloten, heb sindsdien geen problemen meer. op een of andere manier ging bij mij elk jaar de cdi kapot, na 3 jaar was ik dat wel beu hihi...

groetjes werner (heb tinus gemist op sjk)
prettig gestoord (niet voor iedereen even prettig)
mail; beinhart@home.nl

Schrijver Tinus 1952

Forum Lid 
#12 | Geplaatst: 17 aug. 2015 11:21 
groetjes werner (heb tinus gemist op sjk):

Klopt Werner...Ik lag ziek op bed. (Jammer) (Maar dit terzijde)
Honda CX500 1979 en Suzuki Burgman 650 Executive 2008 (Donateur 2022)

Algemeen www.hondacx500.nl Forum / Algemeen /
 ignitech geen vonk!!!

Reactie Klik hier om naar het gequote bericht te gaan

 

 ?
Alleen geregistreerde bezoekers kunnen hier een bericht plaatsen. Je kunt inloggen of je hier registreren.

 

Nu online: Gasten - 1
Members - 0
Meeste gebruikers ooit online: 374 [7 mei 2020 19:37]
Gasten - 374 / Members - 0
 
www.hondacx500.nl Forum Dit forum is gebaseerd op Open Source Forum Script miniBB ®
↑ Naar boven